Een vliegende start: Red Bull Racing’s evolutie naar de RB20 en de toekomst van de Formule 1

Een vliegende start: Red Bull Racing’s evolutie naar de RB20 en de toekomst van de Formule 1

Zaterdag 2 maart vond de eerste race van het nieuwe formule 1 seizoen plaats. Red Bull Racing eindigde eerste en tweede in deze race en vooral Max Verstappen nam grote afstand van de rest van het veld. Dit was niet vanzelfsprekend want Red Bull Racing heeft dit jaar veel aan hun concept veranderd.

Red Bull Racing presenteerde hun nieuwe auto, de RB20, op 15 februari in een groots evenement in Milton Keynes. De auto van de Oostenrijkse renstal was vorig jaar al erg sterk, ze wisten maar liefst 21 van de 22 races. Niet veel reden om veel aan de auto van het volgende jaar te, veranderen zou je zeggen. Toch lijkt het erop dat Red Bull Racing een aantal gewaagde keuzes heeft gemaakt in hun concept van dit jaar.

 De auto van het nieuwe seizoen lijkt goed te werken. Redbull Racing eindigde eerste en tweede in de Grand Prix van Qatar. Daarnaast lijkt het ook weer de combinatie Red Bull en Max Verstappen te zijn die weer erg sterk uit de verf komt. De Nederlander eindigde namelijk met meer dan twintig seconden afstand van zijn teamgenoot Sergio Perez.

Bij Motorsport.com sprak Paul Monagan, hoofdengineer van Red Bull Racing, over het vernieuwen van het concept dit seizoen. De auto van vorig jaar was dus al erg sterk, hij stelt daarom ook dat de RB20 een evolutie is van de auto van vorig jaar. “Als we ervoor kiezen om grotere veranderingen aan onze auto door te voeren, dan is dat omdat het ons meer ontwikkelingsmogelijkheden biedt voor de toekomst. Dat is een belangrijk onderdeel van de keuze om te zeggen ‘kom, laten we de auto als geheel meer veranderen’. Dit is mogelijk de laatste kans om zo’n grote verandering door te voeren”

Dat Red Bull Racing de sport dit jaar weer zal domineren kan niet uitgesloten worden. Veel fans klaagde vorig seizoen al over het saai worden van de sport. In de volgende reportage wordt hier verder op in gegaan.

Over de auteur

David van Someren

Mijn naam is David van Someren (22) en ik ben tweede jaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Mijn interesses liggen heel breed. Ik vind sport leuk, maar ik vind maatschappelijke onderwerpen en de natuur bijvoorbeeld ook erg interessant. Ik wil voornamelijk over veel verschillende onderwerpen en evenwichtig nieuws maken. Daarnaast hoop dat het leuke producties zijn om te lezen, naar te luisteren of te kijken.