De Winter Efteling viert haar 25 jarig jubileum

De Winter Efteling viert haar 25 jarig jubileum

Het jubileumjaar van de Winter Efteling is van start gegaan. Voor de 25ste keer mocht ‘de Wereld vol wonderen’ haar deuren openen. 

De Efteling heeft het feestelijk aangepakt door opnieuw de Warme Winter Weide te introduceren: Een plek in het Reizenrijk waar een echte wintersfeer is gecreëerd en je kunt genieten van allerlei ijzige activiteiten. De grootste verandering is dan ook de nóg grotere schaatsbaan, waar je voor €2.50 schaatsen kunt huren. Daarna kun je opwarmen met een glühwein bij het kampvuur. Meike Smulders werkt voor het tweede jaar op rij, met veel plezier bij de Winter Weide: “Ik werk hier het liefste omdat de sfeer met de gasten en collega’s altijd goed is.” Ook is er veel ruimte voor afwisseling. “Het werk blijft zo leuk, omdat het elke winter weer anders is,” geeft Meike aan.

Ook nieuw dit jaar zijn de levensgrote sneeuwbollen op het Ton van de Venplein en in Ruigrijk. Zodra je erin stapt, gaat het sneeuwen. Op het Hartenhof, vlakbij Symbolica, zweven lichtgevende vlinders. Deze ontwierp Sander de Bruijn, hoofdontwerper van de Efteling, vorig jaar in samenwerking met ASML voor lichtfestival GLOW in Eindhoven.

Naast deze toevoegingen is er echter ook aandacht voor een ander aspect van het jubileumjaar: de stijgende ticketprijzen. “Voor een ticket betaal je nu 42 tot 45 euro, terwijl dit bedrag voorgaande jaren één euro lager lag,” vertelt Meike. Opmerkelijk genoeg lijken bezoekers hier echter weinig van te merken, gezien de voortdurende populariteit van het park. Dit merkt Meike ook: “Eigenlijk merken wij geen verschil in het aantal bezoekers. Ondanks de tariefverhogingen blijft de Winter Efteling een geliefde bestemming voor gezinnen en abonnementhouders.”

Zoë van Baarle nam een kijkje in de Winter Efteling. Bekijk de reportage hier:

Over de auteur

Zoë van Baarle

Mijn naam is Zoë. Ik ben 19 jaar en woon in Spijkenisse. Ik zit nu in mijn tweede jaar Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Dit bevalt mij erg goed! Ik hou ervan om verhalen te schrijven, audioreportages te maken en mensen iets mee te geven. Graag wil ik later presenteren, maar voor nu ben ik druk bezig met alle kanten van het vak te leren kennen. Veel kijk-, luister- en leesplezier!