Fatbike produceren plan tegen overlast fatbikes

Fatbike produceren plan tegen overlast fatbikes

AMSTERDAM – De vier grootste fatbike producenten van Nederland presenteren samen een plan om overlast van fatbikes tegen te gaan. Doppio, Phatfour, Knaap en Brekr werken houden zich vooral bezig met het bestrijden van het opvoeren van deze fietsen.  

In een café in Amsterdam komen er veel journalisten en geïnteresseerden bij elkaar om deze presentatie bij te wonen. Er staan veel camera’s en andere apparatuur klaar om alles zo goed mogelijk vast te leggen. De producenten vinden dat de overheid meer mag doen tegen deze overlast, zoals een opvoerverbod. Zelf besloten ze niet meer in zee te gaan met dealers die deze fietsen opvoeren. ‘We kunnen een dealer niet verbieden om de fiets te verkopen; dat ligt buiten onze macht’, zegt Pieter van Deusekom van Phatfour. Om deze reden zullen de vier bedrijven samenwerken met de overheid, inspectiediensten en belangengroepen om deze kwestie aan te pakken. ‘Wij nemen hier een initiatief. Zo hopen we die illegale fiets van de weg te krijgen’, aldus Van Deusekom tegenover BNR.
Er komen steeds meer illegale fatbikes op de markt die al van tevoren zo gemaakt zijn dat het heel makkelijk is om ze op te voeren. Recentelijk werden er 20.000 illegale stuks in beslag genomen. ‘TikTok staat er vol mee. En als je de politie ziet aankomen, druk je twee knoppen in waarbij de fiets teruggaat naar de fabrieksinstellingen’, zegt Pieter Eiselin van Doppio.
1 april gaat de overheid komen met een aanvalsplan om deze fatbike overlast aan te pakken. De fatbike producenten hopen met deze presentatie de overheid te helpen met maatregelen, zij willen graag om de tafel om mee te helpen deze overlast aan te pakken.
Voor meer informatie kan je hieronder de reportage bekijken, hier wordt er gesproken met Kees Bakker van de fietsenbond en Jasper Hagedoorn van Brekr over deze dag en de maatregelen.
 

Over de auteur

Levi Broekhuizen

Mijn naam is Levi Broekhuizen, ik ben geboren in Utrecht en ben 21 jaar oud. Momenteel woon ik in Lopik en doe ik de studie Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Op jonge leeftijd begon ik al met schrijven, ik ben liefhebber van voetbal en vond het vroeger erg leuk om te schrijven over sport. Daar is mijn liefde voor de journalistiek ontstaan. Momenteel heb ik de droom om aan de slag te gaan in de misdaadjournalistiek, waarbij ik via deze opleiding de eerste stap heb gezet op weg naar deze droom.