Knuffelbare alpaca’s stelen steeds meer de show

Knuffelbare alpaca’s stelen steeds meer de show

Bron: Mila Ehlert

Alpaca’s aaien, knuffelen en voeren. De Alpaca Eco Farm in Egmond aan den Hoef organiseert verschillende activiteiten waarbij dit allemaal mogelijk is. Zo ook een ”feed en meet”. Hierbij lopen er 12 alpaca’s rond in het aan het verblijf aangebouwde kas, en kunnen mensen in contact komen met de alpaca’s. 

De oorsprong van alpaca’s ligt in Zuid-Amerika. Zij leven daar vaak op grote hoogtes van zo’n 3000 meter. Hier komen vaak grote temperatuurverschillen voor. Overdag is het vaak erg warm, en ‘s nachts kan de temperatuur dalen tot onder de nul graden. Een dikke vacht is dan ook niet overbodig. Sinds het begin van de eeuw zien we steeds meer alpaca’ s verschijnen buiten Zuid-Amerika. In Europa ontstaan boerderijen die alpaca’s houden en fokken.

Een alpacawandeling, een high-tea of zelfs yoga met alpaca’s. De wollige dieren zijn de laatste jaren steeds meer in trek. Maar waarom? De alpaca’s hebben veel baby-kenmerken. De grote ogen en wollige vacht staan gelijk aan wat mensen herkennen als schattigheid. Deze schattigheid-factor zorgt voor een stijging in de populariteit van de dieren. Steeds meer bedrijven en boerderijen spelen op deze populariteit in.

Verslaggeefster Mila Ehlert ging langs bij de activiteit genaamd ”Feed en Meet”. Hierbij sprak zij mij de manager Anna over de activiteiten die worden georganiseerd bij Alpaca Eco Farm. Ben jij nou benieuwd? Kijk de reportage hieronder!

Over de auteur

Mila Ehlert

Mijn naam is Mila Ehlert (2005) en ik ben student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben een journalist die alles tot op de bodem uitzoekt. Of het nou gaat over de kleinste gebeurtenissen of grote verhalen, ik sta als eerste in de rij om mensen te informeren.