Studenten Technische Universiteit Eindhoven winnaars van de Student Team Award

Studenten Technische Universiteit Eindhoven winnaars van de Student Team Award

In het gebouw van de Haagsche Hogeschool werd afgelopen woensdagavond, bij de jaarlijkse uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs, ook de KIVI Engineering Student Team Award uitgereikt. Deze prijs is in 2022 door prinses Mabel in he leven geroepen om de ingenieurs van de toekomst een ‘boost’ te geven. Hierbij tonen studenten hun teamverband en waartoe zij in staat zijn een grotere bekendheid te bieden aan hun innovatieve projecten.

De prijs werd gewonnen door de studenten van de TU Eindhoven, die de naam van Team Solid droegen, en lieten daarmee de studenten van de universiteiten uit Wageningen en Maastricht achter zich. De studenten, bestaande uit een groep van 23 personen, hielden zich bezig met de opslag en transport van waterstof, wat nog altijd geen eenvoudige oplossing is. Maar, met een eigen proefopstelling hebben de studenten het principe wel getest. Door middel van waterstof dat wordt opgeslagen via een reactie met ijzeroxide, waarbij ijzer en water ontstaan.

De winnaar werd gekozen door een vakjury en werd bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Prins Friso Prins Friso Ingenieursprijs op 13 maart. De studententeams werden beoordeeld op vier verschillende competenties. Namelijk: teamgeest, maatschappelijke impact, innovatiekracht en expertise. De publieksprijs werd gewonnen door de studenten van team SublimeStone van de Technische Universiteit Maastricht. Zij zijn bezig met het ontwikkelen van een repetitiemethode voor monumentale bouwwerken van kalksteen waarbij bacteriën de hoofdrol spelen.

Over de auteur

victor Verheijen

Victor Verheijen (22) is graag onder de mensen en geïnteresseerd in wat er speelt in de wereld. Met zijn opleiding tot journalist wilt hij erachter komen wat de publieke opinie is van de mensen in Nederland. Van klein lokaal nieuws, tot het zogeheten breaking news duikt hij er bovenop en bespreekt wat er aan de hand is. Hij is dan ook de razende reporter en vooral een en al oor naar de geïnterviewde toe. Voor zakelijke info/contact kunt u mailen naar; victor.verheijen@student.hu.nl