Spotfiy experimenteert met videocursussen

Spotfiy experimenteert met videocursussen

Spotify begint met het aanbieden van videocursussen in het Verenigd Koninkrijk. Streamingdiensten gaan door financieel zwaar weer, door de oplopende kosten van muziekrechten. Initiatieven als deze, ondernemen platforms om meer gebruikers te genereren.

Uit cijfers van Spotify blijkt dat educatieve content het erg goed doet op het platform. Zij spelen hier op in door het aanbieden van videocursussen. De inhoud van de cursussen zal met name over de creatieve sector gaan en wordt gegeven door mensen uit dat veld. Zo is producer van onder andere Amy Winehouse en Bruno Mars, Mark Ronson al gestrikt om een cursussen aan te bieden.

Door de hoge kosten van muziekrechten zijn streamingdiensten verplicht om stappen te ondernemen. Muziekdienst Deezer is bijvoorbeeld al gestopte met het aanbieden van hun gratis versie op de Nederlandse markt.

Spotify gaat samenwerken met bedrijven die nu al videocursussen aanbieden op de markt. Instanties als Skilshare en BBC Maestro zijn de samenwerking aangegaan. Gebruikers betalen voor de videocursus van deze bedrijven, waar Spotify dan weer een percentage over verkrijgt.

Hoe het gaat uitpakken is nog niet helemaal duidelijk, maar als het aan de cijfers van educatieve content ligt, zal het volgens Spotify- en streaming expert Stan Steeghs wel goed komen: ‘Dit kennelijk is wat de gebruiker wil. Het is verstandig dat zij hier op anticiperen.’

Over de auteur

Hein Keur

Hi! Ik ben Hein Keur en dit schooljaar schrijf ik voor de site Alkmaar&Meer. Al 19 jaar lang woon ik in het kleine dorpje Andijk, vlakbij Enkhuizen. Dit jaar zal ik m'n best doen om zo mooi mogelijke producties te maken over Alkmaar. Volg mij op LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van deze producties!