Keeperstrainer zijn in de zandbak, hoe is dat?

Keeperstrainer zijn in de zandbak, hoe is dat?

Voormalig profkeeper Dennis Gentenaar, van onder andere Ajax, VVV, Borussia Dortmund en NEC, vertrok in 2019 als keeperstrainer in de staf van Maurice Steijn naar de VAE. Hoe kwam hij in aanmerking voor deze job? Is het Midden-Oosten in werkelijkheid net zo als paradijselijk als wordt beweerd en wat zijn de verschillen tussen het voetbal en het werk als trainer in de zandbak in vergelijking met Nederland? Gentenaar vertelt het. Ook komt Colin Burger aan het woord. Als advocaat in sportrecht heeft hij kennis over alles wat met contractonderhandelingen, regelementen en portretrecht te maken heeft, zowel nationaal als internationaal. 

Met Gentenaar heb ik afgesproken in een lunchroom in Ouderkerk. Hij zit al aan een gemberthee wanneer ik ietwat aan de late kant binnenkom. Zin in een gesprek heeft hij niet, biecht Gentenaar eerlijk op. Maar… hij maakt voor mij ook graag tijd, zegt hij erachteraan. We kennen elkaar redelijk, maar hebben elkaar ook al jaren niet meer gesproken. We zijn dorpsgenoten, maar als voormalig keeper van VVV-Venlo, de club die ikzelf support, heb ik het al sinds mijn kindertijd leuk gevonden om van hem op de hoogte te blijven.

Veel tijd heeft Dennis overigens niet, dus tover ik snel mijn opnameapparatuur en blaadje met vragen tevoorschijn. Dennis bestelt nog een gemberthee, ik een cappuccino. Dan start ik de opname, te beluisteren hieronder.

Over de auteur

victor Verheijen

Victor Verheijen (22) is graag onder de mensen en geïnteresseerd in wat er speelt in de wereld. Met zijn opleiding tot journalist wilt hij erachter komen wat de publieke opinie is van de mensen in Nederland. Van klein lokaal nieuws, tot het zogeheten breaking news duikt hij er bovenop en bespreekt wat er aan de hand is. Hij is dan ook de razende reporter en vooral een en al oor naar de geïnterviewde toe. Voor zakelijke info/contact kunt u mailen naar; victor.verheijen@student.hu.nl