Oldtimers in opkomst

Oldtimers in opkomst

De afgelopen tijd zijn oldtimers weer erg in opkomst. Nijmegen staat op plek 2 van de ranglijst, de afgelopen 5 jaar is het met 28% gestegen en het aantal staat nu op 217.000. Albert van Aggelen, is een groot verzamelaar van auto onderdelen en verzamelt al deze onderdelen sinds dat hij klein is.

Vooral tweede wereldoorlog voertuigen en onderdelen fascineert Albert. Hij knapt deze oldtimers vooral op om er mee te kunnen rijden, alleen ernaar kijken haalt hij niet zijn voldoening uit. “Nee ik knap ze niet op om met een sigaar in mijn mond ernaar te staren en te genieten van de oudheid, ik haal er heel veel energie uit om er dan ook mee te rijden.” Verder wilt Albert ondanks de populariteit de voertuigen niet verkopen. De prijzen stijgen, de onderdelen worden duurder naarmate de populariteit toe neemt, maar dit is dus geen reden voor Albert om alles te verkopen.

Over de auteur

Bas de Kloet

Mijn naam is Bas de kloet, ik ben 21 jaar oud en ik studeer Journalistiek op de Hogeschool in Utrecht. Daarnaast werk ik ook als freelance filmmaker en editor, dit doe ik nu 2 jaar. Door deze combinatie ben ik erg geïnteresseerd in het maken van achtergrondverhalen, dit kan tekstueel zijn maar dit kan ook video zijn, denk hierbij aan documentaires bijvoorbeeld. - Ik heb al wel wat ervaring met het maken van documentaires, zo ben ik in 2022 in Tanzania geweest om daar een documentaire te maken over sport kleren doneren. Ook ben ik in 2023 naar Rwanda geweest om daar een documentaire te maken over een volleybal programma, die door middel van het programma sociale aspecten wilt beïnvloeden, denk hierbij een gender equality.