Orange Babies cycling team van Frank Groenendaal

Orange Babies cycling team van Frank Groenendaal

Frank Groenendaal ontpopte zich in de jaren tachtig als een groot wielrentalent. Met zijn specialisme in het veldrijden won hij in 1989 het Nederlandse kampioenschap. Ondertussen is Frank eigenaar van het bedrijf ZZPR en heeft hij zijn eigen wielerteam Orange Babies cycling team. In 2004 richtte Frank het team Orange Babies cycling team op. Een opleidingsploeg waar Frank met zijn kennis jonge talenten opleidt en ze begeleid naar de beste resultaten.

Orange Babies is niet zomaar een naam. De ploeg rijdt namelijk onder de naam van Stichting Orange Babies om hier meer bekendheid en erkenning voor te krijgen. De stichting zet zich in voor een HIV-vrije generatie. Dat de ploeg voor dit goede doel rijdt is niet zomaar. Ongeveer dertig jaar geleden kwam de constatering dat Frank zelf Hiv-besmet is. Als gevolg moest hij in 1998 toezien hoe zijn vrouw Christel aan deze ziekte overleed. Een doel waar hij zichzelf dus graag voor inzet.

Door de jaren heen heeft frank bij mogen dragen aan de carrière van vele jonge talenten. Een aantal grote namen in de wielerwereld hebben hun start mogen maken bij Orange Babies cycling team.  Puck Pieterse, Ryan Kamp en Inge van der Heijden rijden nu mee met de top. Inge begon samen met haar twee broers in 2014 bij het team. Haar broers hebben ondertussen afscheid genomen van het professioneel wielrennen. Inge zit in de top van haar carrière, maar is Frank en het team waar het ooit begon nog lang niet vergeten. Ze praat samen met haar broer Maik over de tijd bij Orange babies cycling en de ervaringen die ze daar op heeft gedaan.

Over de auteur

Famke Arts

Mijn naam is Famke Arts. Ik ben 22 jaar en graag bezig met media. Na een opleiding fotografie ben ik begonnen aan journalistiek. Het lijkt mij erg leuk om later fotografie met journalistiek te combineren. Je kunt mij bereiken via mij email, famkearts@gmail.com of telefonisch, 06-82680559.