Het dorp van De Ronde

Het dorp van De Ronde

VLAANDEREN – De iconische ronde van Vlaanderen word dit weekend voor de 118e keer gereden. De beste wielrenners van de wereld pogen de historische heuvelen en kasseipaden te trotseren. De Ronde concludeert zich ieder jaar in het dorpje Oudenaarde, waar er al een week van te voren feest gevierd word.

De hele regio Vlaanderen is

Zo ook bij Jari (23), geboren en getogen Vlaandinger en fanatiek wielren-fan. hij kijkt al zijn hele leven naar de Ronde en herinnert zich de regio-grootte feesten met veel plezier: “Ieder jaar hangt het helemaal vol met vlaggen en vaandels. Ik keek vroeger al ieder jaar met mijn hele familie, dan gingen we met zijn twintigen rond te TV zitten en keken we de hele dag naar de Ronde”.

Het is in heel Vlaanderen een enorm feest. Hoe wij in Nederland koningsdag vieren, zo vieren zij de ronde. Het is in Vlaanderen en erg speciale dag, maar wat is het dat het zo’n leuke dag maakt? “De manier dat de hele familie samenkomt is erg speciaal voor mij. Ieder jaar kijken we samen de Ronde, een deel langs het circuit en een deel voor de TV. Ook is het erg gezellig om ieder jaar met mijn vrienden samen de rest van de week te feesten .”

Als echte wielerkenner is Jari natuurlijk ook erg bewust van de deelnemers van de Ronde. Wie heeft, volgens een echte Vlaandinger het meeste kans om zondag te winnen? “Ik denk helaas dat Mathieu van der Poel weer gaat winnen.” Vertelt hij: We hopen hier natuurlijk allemaal heel erg op een Vlaanderse winnaar, maar hij is de laatste tijd zo sterk en in vorm dat het bijna niet te stoppen is.” Vertelt Jari. Als het wel een Vlaandinger is denk ik dat het Wout van Aert gaat worden, maar dat gaat wel een strijd worden.”

Over de auteur