“Ik blijf het bijzonder vinden dat ik de energie van een ander kan lezen”

“Ik blijf het bijzonder vinden dat ik de energie van een ander kan lezen”

Foto ter illustratie. Bron: Pexels - Mikhail Nilov

In de podcast BaanBrekers worden er bijzondere beroepen in het daglicht gezet. Deze week wordt het beroep auralezer besproken. Want hoe vaak hoor je dat iemand een auralezer is? Hoe word je dit en hoe lees je iemands aura? In de podcast is Monique Groen uitgenodigd; zij geeft meer uitleg over haar beroep als auralezer.

Monique Groen is altijd al geïnteresseerd geweest in spiritualiteit; daarom heeft ze de opleiding Professioneel Auralezen gevolgd. Hierna heeft ze haar eigen praktijk ‘In je eigen kracht staan’ opgericht, waar ze onder andere auralezingen geeft, maar ook bijvoorbeeld relatielezingen en reconnective healingsessies. Dit doet ze inmiddels al vijftien jaar.

Aura

Een aura wordt vaak beschreven als een subtiel energetisch veld dat het lichaam omringt. Hoewel het voor veel mensen onzichtbaar is, wordt het concept van de aura gevonden in verschillende spirituele en esoterische tradities over de hele wereld. Volgens deze overtuigingen is de aura een afspiegeling van iemands fysieke, emotionele, mentale en spirituele toestand. De aura bevat informatie over hoe iemand in het leven staat, wat iemand denkt, voelt en bezighoudt.

Auralezing

Tijdens een auralezing is de auralezer in staat om de patronen, vormen, kleuren, dichtheid, etc. van iemands aura waar te nemen. De methoden die auralezers gebruiken, kunnen variëren. Sommigen vertrouwen op hun intuïtie, zoals Monique Groen. Anderen maken gebruik van hulpmiddelen zoals kristallen, tarotkaarten of meditatietechnieken om hun waarnemingen te versterken.

Monique gaat tijdens een auralezing de zogenoemde zeven chakra’s af. Een chakra is een energiecentrum in je lichaam waar energie gebundeld doorheen gaat en is onderdeel van je aura. Iedereen heeft deze chakra’s, maar de vorm kan wel bij iedereen verschillen. Elk chakra heeft een bepaalde betekenis en staat voor een bepaalde eigenschap, zoals communicatie. Elk chakra zit op de middellijn van je lichaam, van onder naar boven. Je hebt de wortelchakra, sacraalchakra, zonnevlechtchakra, hartchakra, keelchakra, voorhoofdchakra en de kruinchakra.

Monique: “Met mijn ogen dicht stem ik mij af op je energieveld. Doordat ik contact maak met je energie, krijg ik beelden en gevoelens binnen die mij iets vertellen over je persoonlijkheid. Zo kan ik een objectieve ‘vertaling’ maken van je uitstraling, zonder oordelen, tips of toekomstvoorspellingen, met de bedoeling je eigen kracht en innerlijk weten te stimuleren.”

Doel

Het doel van een auralezing kan verschillen afhankelijk van de persoon. Sommigen zoeken naar auralezers voor begeleiding bij belangrijke levensbeslissingen, terwijl anderen gewoon nieuwsgierig zijn naar wat hun aura over hen onthult.

Over de auteur

Florien de Bruijn

Mijn naam is Florien de Bruijn en ik ben tweedejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Van jongs af aan heb ik al een fascinatie voor het maken van filmpjes en ik hoop deze passie in de toekomst te kunnen vertalen naar het presenteren van programma’s. Ik ben geïnteresseerd in kunst, cultuur en maatschappelijke onderwerpen. Op mijn website komen deze onderwerpen terug in mijn journalistieke producties. Met mijn enthousiasme en toewijding in dit vak, hoop ik de wereld te inspireren en informeren.