Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

NS1700 trein maakt nog één laatste rit

NS1700 trein maakt nog één laatste rit

Zondag 19 november was de dag dat de NS1700 trein haar laatste rit heeft gemaakt. Na tientallen jaren trouwe dienst wordt de serie vervangen en maakte de NS1700 nog één laatste afscheidsrit door onder andere Utrecht Centraal.

NS international en de stichting NVBS Excursies hebben zondag 19 november een afscheidsrit georganiseerd van de NS1700 locomotief. Deze treinsoort, wat de opvolger van de NS1600 was, reed amper meer door Nederland, maar raakt nu helemaal uit zicht op de Nederlandse spoorwegen. De serie was aan vervanging toe en wordt opgevolgd door de NS Siemens Vectron.

Treinliefhebbers konden tickets kopen om deze laatste treinrit te beleven en die waren snel uitverkocht. Het start- en eindpunt van de rit was Amersfoort Centraal en de locomotief stopte op onder andere station Zwolle, Deventer én Utrecht centraal.

Thomas is een treinspotter en heeft een eigen treinspotaccount op Instagram. Volgens hem is het gemis van de NS1700 groot: ‘je ziet bijna nooit meer een trein met een echte locomotief in Nederland en dat maakt de NS1700 ook zo uniek. Tegenwoordig zit de cabine in een treinstel zelf in plaats van een losse locomotief.’

Hieronder een interview van Jacey Zelissen met Spoorwegmuseum medewerker Arnold Madderom:

Over de auteur

Finn de Winter

Finn de Winter, een enthousiaste 19-jarige beginnende journalist, heeft een diepe passie voor voetbal en misdaadjournalistiek. Hij is gedreven door zijn nieuwsgierigheid en is vastbesloten om boeiende verhalen te ontdekken en te vertellen. Hij droomt ervan om in het buitenland te wonen en te werken, waarbij hij zijn journalistieke vaardigheden in een internationale context wil inzetten. Zijn doel is om de wereld te verkennen en internationale ervaring op te doen in de journalistiek.