Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Duurzaamheidsbeurs besteedt aandacht aan mensen met lage inkomens

Duurzaamheidsbeurs besteedt aandacht aan mensen met lage inkomens

In het centrum van Utrecht vond een duurzaamheidsbeurs plaats. Deze beurs was bedoeld om nieuwe ideeën te bedenken met mensen uit verschillende bevolkingsgroepen. Het doel is om mensen in Utrecht met weinig geld de optie te bieden om te verduurzamen op het gebied van eten, vervoer en hun tuin.

Volgens onderzoek van de organisatie Natuur en Milieu is Utrecht de koploper in duurzaamheid onder 42 onderzochte gemeentes, maar er zijn nog altijd stappen te maken. Volgens gegevens van allecijfers.nl heeft tien procent van de Utrechtse bevolking een inkomen van minder dan achtentwintig duizend euro per jaar. Dat betekent zij niet biologisch kan eten omdat dat simpelweg te duur voor hen is. Daarom moeten er nieuwe plannen komen om die mensen te helpen met duurzamer leven.

´De beurs heeft eigenlijk drie thema´s: samen sociaal moes tuinieren, mensen met weinig geld toch biologisch laten eten en mobiliteitsarmoede´ aldus Ineke Malsch van Duurzaam Utrecht 2030. ´We nodigen mensen van de gemeente, studenten, mensen die bij een maatschappelijke organisatie werken of mensen die bij milieuorganisaties werken uit´, zegt Ineke. Er waren uiteindelijk zo’n 20 aanwezigen die brainstormden over de drie thema´s van de beurs. Ze kwamen tot nieuwe ideeën zoals meer goedkope (tweedehands) fietsen en vermindering van voedselverspilling in de supermarkten door het voedsel te doneren aan lokale hulporganisaties. Deze plannen zullen onder andere bij de gemeente gepresenteerd worden om Utrecht ook onder de bevolking met een lagere inkomensklasse duurzamer te maken.

Thijs Sanders interviewde Ineke Malsch op de duurzaamheidsbeurs:

Over de auteur

Thom Broekman

Ik ben Thom Broekman, geboren in Nieuwegein en getogen in Houten. Ik ben 17 jaar en ben vaak op Ameland te vinden. Ik heb de havo afgerond en studeer nu aan de school voor journalistiek in Utrecht. Vaak word ik als een sociaal en creatief persoon beschreven en dat ziet u als kijker hopelijk ook terug in mijn interviews. Voor contact ben ik te bereiken op het volgende email adres: thom.broekman2006@gmail.com of via mijn Instagram: thom.broekman2006