Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Op zoek naar unieke kerstcadeautjes bij Twijnstraat & de Markt

Op zoek naar unieke kerstcadeautjes bij Twijnstraat & de Markt

Wie niet kan wachten op de kerst heeft geluk, de kerstmarkt op de Twijnstraat komt er weer aan. Elk jaar wordt de straat feestelijk versierd en staan er kraampjes met ambachtelijke producten en zelfgemaakte lekkernijen. Janneke Heinen neemt mij mee in het proces van het opzetten van deze markt. 

Op 17 december is het weer zo ver, de kerstmarkt op de Twijnstraat opent zich voor het publiek. Van poffertjeskramen tot handbeschilderde bordjes, voor iedereen is er wat te vinden. Janneke Heinen, de organisator van “Twijnstraat & de Markt”, is al sinds januari bezig met het opzetten van de markt. “Ik krijg soms ook al in januari een mail van ‘is de datum al bekend?’ dan zeg ik wacht maar tot je een mail krijgt”

Maar vooral nu de markt steeds dichterbij komt, neemt ook de drukte van het organiseren toe. Kramen die toch nog iets anders willen dan ze hebben besteld of mensen die op het laatste moment toch nog mee willen doen, maar dan moet je wel iets unieks verkopen zegt Janneke, “Nu heb ik nog een of twee kramen over en die bewaar ik wel echt voor iets wat er nog helemaal niet is.”

Als je dus op zoek bent naar een uniek, handgemaakt en/of duurzaam cadeau voor een dierbare deze kerst, dan is deze markt natuurlijk niet te missen. Samen met het proeven van lekkernijen en het entertainment dat door de straat loopt, belooft het weer een gezellige samenkomst te worden dit jaar.

Over de auteur

Tessa Bogaards

Tessa Bogaards (2003) is eerstejaars student aan de School van Journalistiek in Utrecht. Ze schrijft het liefst over film, literatuur en alles wat om cultuur en vrije tijd heen hangt. Daarnaast wil ze graag verhalen verzamelen van over de hele wereld en vooral die van mensen die normaal niet aan het woord komen.