Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Verschil is zichtbaar op de zorgbeurs in Utrecht

Verschil is zichtbaar op de zorgbeurs in Utrecht

Foto: Wikimedia

De zorgbeurs is weer te vinden in de jaarbeurshallen in Utrecht. Op 9, 10 en 11 april kunnen hier bedrijven hun nieuwe ideeën presenteren om de zorg te verbeteren. Er staan veel verschillende soorten organisaties die een verschillende insteek hebben in de beurs.

In de beurshallen van Utrecht is weer veel te bekijken. De beurs is opgesplitst in drie delen, je hebt: Zorg&Food, Zorg&ICT en Zorg&Facility. Hierdoor kun je als bezoeker makkelijker vinden waar je naartoe wil. Bij Zorg&ICT zie je hier en daar een robot door een kraam rijden. Er zijn veel verschillende bedrijven te vinden die je allemaal willen vertellen waarom zij op de beurs staan.

In het centrum van de hal zijn de grotere kramen te vinden, hier zitten ook bekendere bedrijven in als KPN, terwijl de kleinere organisaties aan de zijkant te bezichtigen zijn.  Hierdoor kun je je op een duidelijk doel focussen. Dymphy Kusters van Tenzinger, een bedrijf dat met data binnen de zorg werkt, geeft aan dat zij hier staan ‘om hun bereik te vergroten’. Bregje van Houten, die als zzp’er op de beurs staat met haar idee om de zorg beter te beschermen, zegt dat ze vooral hoopt ‘dat mensen mijn idee zien en er meer over willen weten’. Van Houten staat als zzp’er ook ergens achter in de hoek van de zaal, terwijl Kusters met Tenzinger de eerste kraam is die je ziet als je de ICT-zaal binnen loopt. Van Houten vertelt dat het erg duur is een goede plek te krijgen met het budget waar ze mee werkt. Het kost natuurlijk niet alleen geld om de plek te huren, maar ook om een kraam op te zetten en je spullen te vervoeren. Toch lopen er volgens van Houten genoeg mensen aan de zijkant van de beurs om haar kraam te bezichtigen.

De grote bedrijven zijn voor de meeste mensen al bekend, hierdoor staan er ook duidelijk meer mensen bij deze grotere kramen, zo ook bij Tenzinger. Kuster vertelt dat uit vorige jaren is gebleken dat de beurs een positieve invloed heeft op het aantal klanten van Tenzinger. Er staan bij Tenzinger ook gemiddeld tien man, in blauwe jasjes van Tenzinger, klaar om met mensen aan de praat te gaan over het bedrijf. Kusters zelf merkt niet zoveel van de verschillen binnen de beurs en vind dat het om het grotere geheel gaat, niet om elke kraam op zich.

Er lopen veel verschillende mensen. Yoran, een bezoeker van de beurs, vertelt dat hij hier is ‘vanwege zijn baan in de zorg’. Hij werkt namelijk als arts in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dat hij hier is vanwege zijn werk geld zeker niet alleen voor Yoran, er zijn veel bezoekers te zien met de naam van hun bedrijf op hun naamkaart. Hij is van plan de hele ICT-zaal rond te lopen om alles te kunnen bekijken. Dit lijkt niet voor iedereen te gelden aangezien het in het midden van de zaal drukker is dan aan de zijkanten.

Er zijn dus wel een aantal verschillen zichtbaar op de jaarbeurs. Er is veel publiek te vinden. Niet iedereen staat er met precies dezelfde reden, maar bijna elk bedrijf wil je wat bijbrengen over hun vernieuwingen binnen de zorg.

Over de auteur

Karsten van der Zanden

Ik ben Karsten, ik ben 18 jaar oud en kom uit Helmond. Ik ben eerste jaar student journalistiek in Utrecht, ik ben deze opleiding gaan doen door mijn brede interesse. Het lijkt me leuk me te verdiepen in de sportcultuur van Utrecht. Ik houd buiten school dan ook van het volgen van diverse sporten, daarnaast ga ik graag wat doen met vrienden en game ik ook zo nu en dan nog wel.