Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Winkel Zinin doet niet mee met Black Friday

Winkel Zinin doet niet mee met Black Friday

Winkel Zinin gelegen in Utrecht-Oost

Winkelketens verspreid over de hele wereld bieden op Black Friday (vrijdag 24 november) hoge kortingen aan om klanten te lokken. Hoewel steeds meer winkels zich aansluiten bij de traditie, kiest winkelketen Zinin in Utrecht-Oost er bewust voor om niet mee te doen met deze trend.

Interieur- en cadeauwinkel Zinin kiest er bewust voor om niet deel te nemen aan de, in Amerika gestartte, traditie. ‘’Wij merkten dat onze kleinere leveranciers die voor ons belangrijk zijn, daar problemen mee hebben. Na overleg hebben wij besloten hier niet aan mee te doen’’, aldus Mijntje Bos, eigenaresse Zinin.

Naast het feit dat het voor hun kleinere leveranciers moeilijk is om mee te kunnen doen met Black Friday, heeft het volgens Mijntje Bos ook nog een andere reden om af te zien van deze vrijdag: ‘’Wij vinden het belangrijk dat we onze leveranciers goed betalen, en om alles dan in de uitverkoop te doen in deze tijd van het jaar is dan best wel een probleem.’’

De klanten van Zinin die hopen op een toekomst met Black Friday kunnen blijven hopen. Zo geeft Mijntje Bos aan dat er een mogelijkheid bestaat dat, mede door de groeiende webshop, er in de toekomst mogelijk een magazijnopruiming zal plaatsvinden. Maar ze vult hierbij aan dat dit hoogstwaarschijnlijk niet op korte termijn zal gebeuren.

Black Friday vindt elk jaar plaats op de laatste vrijdag van november en wordt gezien als dé start van het seizoen voor kerstaankopen. In het begin werden de flinke kortingen voornamelijk gegeven op elektronische producten. In de loop van tijd is dit veranderd en worden steeds meer producten voorzien van een korting.

In het audiofragment spreekt Mila Klaver met Mijntje Bos, eigenaresse van winkel Zinin, over onder andere de beweegredenen achter de keuze om niet mee te doen aan Black Friday. 

Over de auteur

Lucas van den Kommer

Mijn naam is Lucas van den Kommer (20) en ik ben eerstejaarsstudent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. In de toekomst lijkt het mij erg leuk en interessant om werkzaam te kunnen zijn binnen een redactie, of een andere functie binnen de televisiewereld. Het spreekt mij aan om creatief bezig te zijn op sociaal media, en te kunnen berijpen hoe het algoritme werkt en wat mensen aantrekt. Voordat ik begonnen ben aan de studie journalistiek heb ik mijn propedeuse pedagogiek behaald aan de Hogeschool Inholland in Amsterdam. Binnen deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van communicatie en doelgericht onderzoek, kwaliteiten die goed aansluiten binnen de journalistiek.