Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Buurtbewoners in Sterrenwijk ontevreden met nieuwe afvalcontainers 

Buurtbewoners in Sterrenwijk ontevreden met nieuwe afvalcontainers 

Door Anna Popken SVJ D-13

Op 7 november zijn er in Buiten Witte-Vrouwen en sterrenwijk nieuwe ondergrondse containers geplaatst door de gemeente. Dit met het idee om de straat er schoner uit te laten zien en ongedierte te voorkomen. Echter zijn veel buurtbewoners niet tevreden met de nieuwe afval bakken.

Voor wijken in Utrecht-Oost heeft de gemeente een nieuwe plan voor het inzamelen van afval. Het zo genaamde Nieuwe inzamelen. Dit plan is voor 2023 en 2024 en zorgt voor ondergrondse afvalcontainers in wijken waar dat mogelijk is.

In deze wijken wonen ook ouderen die moeite hebben met bewegen. Hierdoor wordt het lastig voor hun om het afval weg te brengen. De bewoners van Sterrenwijk hebben hier dan ook genoeg over te zeggen.

Buurtbewoners zijn er duidelijk nog niet over te spreken. Het is daar in tegen duidelijk dat deze containers niet weer weg zullen worden gehaald. Het bezwaartermijn voor Oost is namelijk voorbij. Toch hopen de buurtbewoners die hier gebruiken maken en er wel moeite mee hebben dat er een oplossing voor hen komt.

Over de auteur

Anna Popken

Ik ben Anna Popken (2002) en studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heb ik de havo afgerond en daarna mijn diploma voor de opleiding interieur adviseur gehaald. Hier heb ik veel van geleerd en dit neem ik mee in mijn nieuwe leer proces. Ik ben gek op onderzoek en super geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Ben een erg gedreven persoon en sta altijd open om nieuwe dingen te leren. In de toekomst zie ik mezelf als journalist en hoop ik zoveel mogelijk te mogen ontdekken en uit te zoeken.