Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Duurzaamheid speelt ook een rol bij Spoorwegmuseum 

Duurzaamheid speelt ook een rol bij Spoorwegmuseum 

Door Anna Popken  SVJ D-13

Het jaarlijks terugkomend evenement winterstation van het  Spoorwegmuseum is weer begonnen. Gezellig met de hele familie het ijs op of genieten van warme drankjes en activiteiten naast de ijsbaan. Buiten stijgt de temperatuur en dat betekent dat er meer energie nodig is om een ijsbaan te realiseren. Is het dan nog wel verantwoordelijk om deze ijsbaan neer te leggen? 

Het museum organiseert sinds 2005 het winterstation. Daarvoor was er ook al een winters evenement genaamd ‘christmas station’. Het bestaat nu bijna 30 jaar. Misschien is dit wel het laatste jaar dat er bij het winterstation van het Spoorwegmuseum een ijsbaan wordt aangelegd. ‘We hadden dit jaar nog geen ander idee maar we weten zelf ook wel dat we dit niet meer elk jaar kunnen organiseren. Misschien moeten we voor een rolschaatsbaan gaan volgend jaar’, vertelt Evert Jan de Rooij. Het kost elk jaar meer energie voor het spoorwegmuseum.

Beluister hieronder het interview met verslaggever Anna Popken, Evert Jan de Rooij en twee bezoekers van het winterstation.

Over de auteur

Anna Popken

Ik ben Anna Popken (2002) en studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heb ik de havo afgerond en daarna mijn diploma voor de opleiding interieur adviseur gehaald. Hier heb ik veel van geleerd en dit neem ik mee in mijn nieuwe leer proces. Ik ben gek op onderzoek en super geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Ben een erg gedreven persoon en sta altijd open om nieuwe dingen te leren. In de toekomst zie ik mezelf als journalist en hoop ik zoveel mogelijk te mogen ontdekken en uit te zoeken.