Zeist

Selecteer Pagina

”Disney Disco Skate” rustiger dan gebruikelijk

”Disney Disco Skate” rustiger dan gebruikelijk

De constructie staat er fier bij. Fotograaf: Sam van den Broek

Zeist ­– Het Winter Wonderland is weer neergestreken op de Markt. Zoals ieder jaar zijn er iedere dag andere thema’s. Op woensdagen is ‘’Disney disco skate’’ de rode draad. Dit keer iets minder druk dan gebruikelijk.

‘’Dat heeft echt te maken met de Sinterklaastijd,’’ zegt Misha Nieuwenhuizen, medewerkster bij de schaatsbaan: ‘’Nu leeft dat echte winter gevoel nog niet helemaal”. Hoewel de opkomst dus relatief gezien rustig was, waren er tientallen bezoekers. Vele kinderen stonden vol plezier op de schaats.

Woensdagen staan dus in het teken van ‘’Kids Disco Skate’’ en daarom zorgt de organisatie voor genoeg activiteiten. Deze dag werden Olaf en Wolfje de baan op gestuurd. Dat zorgde voor genoeg vermaak onder de kinderen. Later op de dag gingen ook nog eens Anna en Elsa de baan op. Ook hier waren de kinderen erg blij mee. Zeker onder het genot van luide, gezellige muziek en een heerlijke kop warme chocolademelk.

Olaf en Wolfje slaan zelf geen rondje op het ijs over. Fotograaf: Anke Groot

Het was nog wel even de vraag of het Winter Wonderland weer zijn tent kon opzetten. Van te voren waren er wat problemen met de financiën. Zo zou er niet genoeg stroom zijn als de markt er staat. Ook zou het schoolschaatsen, wat dus ook in het wonderland is, niet gefinancierd kunnen worden. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad overlegt en is er geld vrijgemaakt zodat het Winter Wonderland toch weer opgetuigd kon worden.

Verslaggever Anke Groot interviewt Misha Nieuwenhuizen, medewerkster bij Winter Wonderland Zeist, over de drukte en toekomstige evenementen.

Interview door: Anke Groot

Over de auteur

Sam van den Broek

Ik ben Sam van den Broek, geboren Soester, beginnend journalist en student aan de Hogeschool van Utrecht. Van nature ben ik tamelijk extravert en ben dan ook graag overal bij en ben van alles op de hoogte. Vandaar dat journalistiek mij op mijn lijf geschreven is.