Zeist

Selecteer Pagina

Wijnwinkel ‘De Proeftafel’ sluit zijn deuren

Wijnwinkel ‘De Proeftafel’ sluit zijn deuren

De winkel bevindt zich net buiten het centrum.

Zeist – Na tien jaar ‘De Proeftafel’ zal er vaarwel worden gezegd tegen de winkel voor wijnkenners in Zeist. De reden hiervan is de pensionering van eigenaar Hans Peters.

‘De Proeftafel’ zal gaan sluiten, in plaats daarvan komt er waarschijnlijk een hondentrimsalon. Maar zal deze wijnwinkel aan de Rozenstraat zomaar vergeten worden? ‘De Proeftafel’ is uniek in zijn soort. In plaats van het focussen op de verkoop van “gewone” wijnen, verkopen zij daar onder andere ook vaak Oost-Europese wijnen. Vanuit de wijde omtrek komen er mensen naar deze winkel, en dat blijft niet bij Utrecht. “Mensen kwamen uit Amsterdam om onze wijnen te proeven”, vertelt Hans Peters. Of Peters klaar is met wijn is nog niet gezegd: “Ik vraag aan mijn vaste klanten of er interesse is in een wijnproevers club.”

De winkel gaat niet meteen dicht, mensen krijgen nog een maand de tijd hun favoriete wijnen in te slaan. Er is nog een uitverkoop van 4 tot 10 december.

Verslaggever Jana van der Valk spreekt Hans Peters, eigenaar van de Proeftafel, over de reden van de sluiting.

Interview: Jana van der Valk

Over de auteur

Joran Denkler

Mijn naam is Joran Denkler. Ook al ben ik nog beginnend journalist, zie ik het al als mijn taak om het echte nieuws naar buiten te brengen. De komende tijd ga ik dan ook proberen heel Zeist een stem te geven; arm, rijk, jong en oud alle stemmen en meningen zijn belangrijk en ik zie de rol van journalist dan ook als een soort doorgeefluik om deze meningen kenbaar te maken bij gemeenten of andere overheidsorganen. Ik ben gedreven om dit werk te doen en ik zie veel ambitie in dit vak. Hoe ik in de journalistieke wereld ga eindigen weet ik nog niet maar zolang ik het bovenstaande maar kan en mag blijven doen.