Paranormale activiteiten in het Hoompje: ‘er stond een vrouw in de deuropening’

Paranormale activiteiten in het Hoompje: ‘er stond een vrouw in de deuropening’

Het klooster zit verborgen achter bomen en struiken. Foto: Wendy Willemsen

Sluis – Het oude vervallen klooster aan de Sint Annastraat staat op instorten, maar is nog steeds een populaire plek om te bezoeken. Het gebouw is verstopt achter de bomen maar krijgt nog veel bezoek van paranormale onderzoekers en toeristen. Huilende kinderen en verschijningen van vrouwen zijn terugkerende factoren die op het terrein zijn waargenomen. 

Het klooster wordt tegenwoordig ook wel ‘het Hoompje’ genoemd. Het werd gebouwd in 1907 en heeft tot 1987 verschillende doelen gehad. Zo verbleven er nonnen en werden er Belgische en Franse gehandicapte kinderen opgevangen. Ze werden hier ook onderwezen in een klein klaslokaal.

Paranormale activiteiten
Al jaren gaan er meerdere verhalen rond over het klooster. Het zou daar volgens veel mensen ‘spoken’. Dit wordt ook bevestigd door meerdere paranormale onderzoekers.  Zo wordt het Hoompje bezocht met spook-apparatuur waar ook onverklaarbare uitslagen zijn uitgekomen. Paranormal Research Europe heeft het klooster enkele jaren geleden ook bezocht en hebben meerdere orbs, oftewel lichtbollen, en schimmen waargenomen.

Marjorie vertelt over haar eigen ervaring van het klooster:

Het Hoompje heeft een bekende naam in de stad Sluis. Ben je nou benieuwd hoe het daadwerkelijk is om het klooster te bezoeken en wat de buurtbewoners van het klooster vinden? Lees dan snel hier verder.

Vrouwelijke verschijning
Marjorie Cor, van het researchteam, werkt al 30 jaar als medium en paranormaal onderzoeker. Ze kan de aanwezigheid van entiteiten aanvoelen en kan hier soms ook mee communiceren. “Ik heb tijdens mijn bezoek een verschijning van een vrouw zien staan in de deuropening’, vertelt Marjorie. ‘De vrouw wilde verder niet met mij communiceren, en verdween kort erna weer.’

Geen gevaar, maar het is geen spel
Volgens haar zijn er op het terrein van het Hoompje zeker entiteiten aanwezig, maar deze vormen verder geen gevaar voor de mens. ‘Je moet natuurlijk wel altijd oppassen, want je speelt wel met iets wat je niet kunt zien’, legt ze uit. ‘Er worden hier verschillende aanwezigheden waargenomen, zoals huilende kinderen en lichtbollen.’ Ook de vrouw die Marjorie heeft gezien is vaker gesignaleerd in het kapel.

Naast toeristen die het klooster willen zien en de onderzoekers wordt het klooster ook door satanisten en heksen bezocht. Bij het Hoompje worden er volgens Marjorie verschillende rituelen en offers uitgevoerd met behulp van Zwarte Magie.

Over de auteur

Wendy Willemsen

Opgegroeid met een kamer vol leesboeken, is mijn liefde voor het schrijven van verhalen begonnen. In de loop van der jaren is deze liefde alleen maar sterker geworden na het publiceren van mijn eigen boek ‘Dwaalspoor’. Tijdens het schrijven kan ik, Wendy Willemsen, mijn gedachtes loslaten en mij helemaal verdiepen in het geschreven onderwerp.